بيمارستان امام علي (ع) آمل
۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۹ اسفند
br ENGLISH
سوختگي

"مراقبت هاي تغذيه اي در سوختگي ها"

سوختگي ها نوعي صدمات بافتي وارد شده به مخاط يا پوست بدن هستند كه در اثر حرارات شديد ،تماس با مواد شيميايي و الكتريسيته ايجاد مي شوند.

در زمان بروز سوختگي به علت شوك شديد و ناگهاني وارد شده و جراحات به وجود آمده ،تعادل الكتروليت ها و مايعات منفي مي شود .به همين دليل نياز هاي تغذيه اي (به ويژه در هفته هاي اول بعد از سوختگي)افزايش مييابد.

اهداف رژيم درماني در اين بيماران در درجه اول پيشگيري از ايجاد سوء تغذيه ،كمك به برقراري آب و الكتروليت ،براي جلو گيري از ايجاد شوك و تسريع التيام زخم ها و هم چنين كنترل قند خون افزايش يافته به علت استرس وارد شده به بدن مي باشد.

در بيمار سوختگي ميزان نياز به انرژي به 3500تا 5000كيلو كالري و نياز به پروتيين به 150 تا 200 گرم در روز افزايش مي يابد.

اولين گام بعد از مراجعه به بيمارستان در صورت نياز،استفاده از تزريق وريدي براي جبران مايعات ،الكترو ليت ها و برخي از پروتيين هاي سرمي از دست رفته مي باشد.

بعد از اين مرحله براي پيشگيري از ايجاد سوء تغذيه در صورت تحمل بيمار، تغذيه از راه دهان آغاز مي شود.

نكات تغذيه اي قابل توجه در اين بيماران شامل :

_تعداد وعده هاي غذايي بيشتر و مقدار كم در هر وعده به دليل بي اشتهايي در اين بيماران.

_به همراه هر وعده غذايي سبزي مصرف نماييد.

 _نياز به مواد مغذي مانند ويتامينc و پروتيين به جهت ترميم ضايعات بافتي افزايش مي يابد.

_قبل و بعد از پانسمان يك ليوان مايعات مغذي مصرف كنيد. (آب ميوه يا شير همراه با پودر مغز ها)

_براي پخت سوپ به جاي آب ميتوانيد از آب قلم يا شير استفاده كنيد.

_روزي يك قاشق عسل مصرف كنيد .

_يك ليوان بستني،يك كاسه شله زرد يا فرني را به صورت ميان وعده مي توانيد مصرف كنيد.

_غذاهايي كه به آن حساسيت داريد مثل(بادمجان،گوجه،خربزه و كيوي ) را مصرف نكنيد.

_در صورت امكان روزي دوبار از ميوه هاي خشك مثل برگه زرد آلو استفاده كنيد.

 

تهيه و تنظيم:واحد تغذيه مركز آموزشي درماني امام علي (ع) آمل

صفحه اصلي
1397/10/19
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal