بيمارستان امام علي (ع) آمل
۱۳۹۸ يکشنبه ۴ فروردين
br ENGLISH
توصيه هاي تغديه اي

"توصيه هاي تغديه اي در سندروم روده تحريك پذير"

1_مصرف غذاهاي كم چرب، انقباضات روده اي بعد از مصرف غذا را كاهش مي دهد، يعني باعث كاهش درد هاي شكمي مي شود.

2_ بجاي سه وعده غذايي پرحجم، 5 يا 6 وعده غذايي كوچك ولي با فاصله زماني كم مصرف كنيد.

3_آب و مايعات فراوان بنوشيد. (8 تا 10 ليوان در روز)

4_مصرف غذا هاي محرك سبب بروز اختلالاتي در دستگاه گوارش و تشديد علائم بيماري مي شود، غذاهاي چرب و سرخ شده مانند سيب زميني سرخ شده،محصولات شيري مانند پنير يا بستني،انواع شكلات ها،الكل،كافئين موجود در قهوه يا نوشابه ها،شيرين كننده هاي مصنوعي،ادويه تند،زرده تخم مرغ از انواع مواد محرك به شمار مي روند كه بايد از مصرف آنها پر هيز كرد.

5_ غذاهايي كه باعث توليد گاز و نفخ مي شوند را مصرف نكنيد. اين غذاها شامل: انواع كلم، حبوبات، پياز، پيازچه، فلفل سبز، عدس، نخود، لوبيا و نوشابه هاي گازدار است.

6_ آدامس نخوريد ، زيرا باعث بلعيدن مقدار زيادي هوا مي شوند.

7_ اگر بعد از مصرف لبنيات دچار اسهال شديد، احتمالاً دچار عدم تحمل لاكتوز هستيد.

8_مصرف قرص نعناع در بعضي بيماران مفيد است. نعناع باعث كاهش انقباضات عضلات روده اي مي شود. البته قبل از مصرف قرص نعناع يا هر نوع گياه دارويي (قرص گياهي) بايستي با پزشك خود مشورت كنيد و تحت نظر ايشان از اين مواد استفاده كنيد. چون ممكن است باعث تشديد علايم بيماري در شما شود.

9_استراحت كردن و كاهش استرس هم مي تواند مفيد واقع شود.

10_سبزيجات نشاسته اي مانند سيب زميني و ميوه هايي مثل موز به بهبود اسهال كمك ميكند.

11-افزايش تدريجي غذاهاي حاوي فيبر به بر نامه غذايي قدرت تطابق بدن را بيشتر مي كند زيرا افزودن ناگهاني فيبر ممكن است باعث توليد گاز شده و شدت بيماري را بيشتر كند.

 

تهيه و تنظيم:واحد تغذيه مركز آموزشي درماني امام علي (ع) آمل

 
صفحه اصلي
1397/10/19
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal