بيمارستان امام علي (ع) آمل
۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۴ آبان
br ENGLISH
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

(CCHF)

از بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و دام است که بار اول در کریمه روسیه در سال1944 ومجددا در سال 1969 در کنگو شناسایی شد.

یک بیماری تب دار حاد که توسط کنه منتقل می شود.

مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای 56 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه از بین می رود در خون به مدت 10 روز در دمای 40 درجه مقاومت میکند

ویروس در برابر ضد عفونی کننده ها خصوصآ ترکیبات اسیدی مقاومت ندارد بنابراین در محیط اسیدی ایجاد شده پس از جمود نعشی در گوشت از بین می رود.

انتقال به انسان از طریق گزش کنه آلوده ، ازطریق له کردن کنه ،تماس مستقیم با لاشه گوشت ، خون ،ترشحات و بافتهای آلوده ،تماس باترشحات ،خون وتنفس افراد مبتلا ، تنفس در تماس با دامهای آلوده ایجاد میشود.

مهره داران کوچک : موش ، خرگوش ، سنجاب، جوجه تیغی و.... دامهایی که دارای عامل بیماری CCHFهستند ، پرندگانی که حامل کنه میباشندوحشرات نیز با تغذیه از خون آلوده به CCHF مخزن بیماری می باشند.

دوره کمون بیماری در انسان 3 تا 9 روز می باشد.

علائم بیماری در انسان بصورت تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد، دل درد، افت فشارخون ، برادیکاردی ، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی می باشد. علائم خونریزی از روز 3تا 6 شروع میشودشامل راش ، پتشی ،

اکیموز ، هماچوری ، ملنا ، هماتمز و خونریزیهای وسیع زیر جلدی و مخاطی است.

میزان مرگ 30 15 % و گاهی تا 50 % می باشد.

درمان بیماری با حمایت همودینامیکی و درمان به موقع عفونتهای دیگر باکتریال اضافه شده و درمان با داروی ضد ویروس ریباویرین می باشد.

پیشگیری در انسان :

- جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی.

- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام

- خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و یا بیمار

- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز .

- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی .

- نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال وسپس استفاده.

- رعایت اصول ایمنی درموقع تماس باگوشت تازه ، جگرو سایرآلایش دام.

توصیه ها :

به دلیل بروز همه گیری های بیمارستانی ، باید ایزولاسیون شدید در موارد مشکوک به CCHF دارای خونریزی به کار رود. رعایت احتیاطات همه جانبه در برخورد با خون ، محصولات خونی و بافت بیماران محتمل CCHF در بیمارستانها ، مراکز بهداشتی درمانی و آزمایشگاه ها از ضروریات لازم جهت حفاظت کارکنان پزشکی و پیراپزشکی است.

کارکنان بهداشتی و درمانی که باخون و یا بافتهای آلوده بدن بیماران محتمل یا قطعی CCHF تماس داشته اند باید مرتب حداقل تا 14 روز پس از تماس تحت نظر بوده و درجه حرارت بدن آنها هر روز کنترل شود و بایستی ریباویرین خوراکی بعنوان

پروفیلاکسی به مقدار 200 میلی گرم هر 12 ساعت برای مدت 5 روز مصرف شود.

این ویروس بوسیله هیپو کلریت 1% و گلو تار آلدئید 2% و با حرارت 56 درجه سانتی گراد از بین می رود.

موارد مشکوک باید بلافاصله گزارش شود.

مرکز آموزشی درمانی امام علی (ع) آمل

1394/09/08
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
Powered by DorsaPortal